Verzameling van werken van R.B.K.M. Rops in de periode 2010- Lente 2011.

uit 2009 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Angel in disguise

2011

"Het schone van een mens komt nooit eenduidig. Vermengd met indrukken van een persoon en de sporen van de beleving openbaart zich iets. Verder kijken geeft de verbintenis aan van het schone met het zich omgevende". (RKBM Rops) 

Black House

2011

De herinnering aan een verblijfplaats. Heldere lijnen in vaagheid. 

Blue Beach

2011

Blue Beach   Een gele zee is mogelijk, een blauw strand ook. vaak wordt vergeten wat de samenstelling is. Afstand geeft te kijken..

Blur of People

2011

Een combinatie van verschillende mensen in verschillende sferen en met verschillende verhoudingen, met verschillende technieken op doek aangebracht.

Changing Lanes

2011

Changing Lanes In drukte van verkeer tussen personen valt een orde te ontdekken of toe te kennen. Het inzien van een bepaalde orde of regelmaat neemt het hectische en gewelddadige karakter van de chaos weg, hoewel deze nog steeds plaatsvindt..(RKBM Rops)

Die Welt als Wille

2011

Die Welt als Wille De voorstelling in kleur van het nagestrevene, dat wat gewild wordt. 

Gouden Eeuw

2011

Het drijven en het gedrevene in welvaart voor een land

Here comes The Night

2011

  Here comes the night.. 

Isle of U

2011

Eiland in de vorm van een ' U '. Vragend naar de titel van dit doek, wordt de liefde uitgesproken. 

It Boils It Erupts

2011

Wat er tot uitdrukking komt tijdens een uitbarsting van een vulkaan. 

Kind of Bird

2011

Een soort vogel.

Labda

2011

De letter

Matriarchaal

2011

Het wezen van het moeder-zijn: zorgzaamheid. Dat wat bovenaan staat voor het moeder-wezen is de zorg voor haar kind. Hoe donker of fel de wereld ook is; Haar ogen zijn louter gericht op haar vrucht. Het kind kan zodoende rusten in haar geborgenheid. De Madonna, De Moeder.     

Me Myself & I ( I )

2011

drie zelf-visies in ene doek

Mill One

2011

Een molen staat parmantig klaar met haar wieken om meel te malen. In verschillende weerssituaties geeft zij haar arbeid omwille van ons voedsel. 

Play and Reach

2011

Play and Reach Gaat het bij het spelen van kinderen nog om het 'spelen om het spelen' of is er een wens iets te bereiken? Er wordt altijd iets nagestreefd, zo ook tijdens het spelen, zo ook door kinderen. Als de grens wordt opgezocht tussen spelen, het spel, en hetgeen daarbuiten ligt, is het geen spelen meer. Zo wordt binnen het spelkader nimmer de vorm van het gewilde duidelijk. 

Rocks in Red

2011

Een woest, puur landschap. Overeenkomend met het karakter van de betere gitaar riffs en solo's. 

Search of an Angel

2011

Een indruk ver weg merk je dichtbij, de afstand is er maar vervaagt in het ervaren van hetgeen zich afspeelt. In primaire kleuren. 

Silver Hug

2011

Twee mensen, man en vrouw,  in innige omhelzing. Ze zoenen wellicht. De passie komt via de kleuren uit de torso's naar voren. Wat eromheen is doet er op dit moment van omhelzing voor hen niet toe. 

Sipping on Tea in a Burning Forest

2011

Twee dames aan de thee. Er is rust en ze zijn op elkaar afgestemd. Toch roert er veel in hen; het brandend bos waarop ze uitkijken geeft de rumoerige staat van het gemoed weer die bij een samenzijn van twee vrouwen immer aanwezig lijkt te zijn. 

Skies of Eros

2011

Eros is een toestand, een stance, een (ver)houding, een 'zich bevinden'.. Hoe de toestand 'Eros' ervaart als hij niets dan de lucht waarneemt.

War Face

2011

De aanblik van een strijder.  Al het gevoel is gericht op het ene doel; vernietigen van de ander. De ander valt buiten je groep en wordt uit de weg geruimd. Streven naar vernietiging om te scheppen, in daad en uiteindelijk als soort of groep. 

What Falling in a Basket

2011

indruk

Where The Gap is

2011

de gedachten van degenen voor ons, de inzichten die overkomen, de achtergronden die nooit zijn zoals ze voorkomen, de wiskundige orde die verkondigt, op de been houdt en veroordeelt.. Waar ben je wie je bent, hoe ben je wie je bent.. waarnemen is iets anders dan waarheid gewaarworden.

Wild Rose

2011

De Wilde Roos

You are My Angel

2011

  engel angel abstract rood pakkend goud emotie kracht

Come to Angel me

2010

Come to Angel me  De uitdrukking 'je bent een engel'.. dit wordt uitgesproken over het handelen / het gedrag van een persoon en niet zozeer over de persoon zelf. Een hunkering naar erkenning van iemand, je wil een engel gevonden worden. ruizig wordt soms gevraagd om ge-engeld te worden..(RBKM Rops).

Dancer in Dark and Light

2010

Dancer in Dark and Light Voordat ze de buhne op gaat is er éénzaamheid in haar kleedkamer. angst en trots, gelatenheid en onzekerheid spelen zich naast elkaar af. wat zegt de blik.. er wordt aangekleed en uitgekleed tegelijk. ze gaat zich blootgeven, met of zonder maskers.

Green is Blue

2010

Green is Blue   De verwantschap tussen de betekenis van de woorden 'green is blue'.. afgunst, jaloezie, depressie, onmacht. 

Herfst

2010

  Herfst Impressief doek van een vierdelige reeks, de vier seizoenen.  Alleen te koop als reeks. / Niet los te koop

RU Eye

2010

RU Eye   Doek gemaakt door RBKM Rops samen met N. Van Unnik. 

Sailing on a Sea of Blood

2010

Schip zet de zeilen op. Storm raast, de ondergrond is vol bloed doch vloeibaar. De rust is louter in het bewegen te vinden. 

Being The Bull

2009

Being The Bull.. Een dominant figuur dat anderen kleineert kent een apart perspectief, zowel naar anderen en anderen naar hem: niemand ziet zijn voorkant en hij beziet vanaf een afstand. De eenzaamheid is onvermijdbaar in een dergelijk point of view (RBKM Rops).